IT-Lympics 2020

DIGITAL EDITION

20 t/m 24 april 2020 - Meedoen is winnen

#itlympics

README.TXT

Informatie over de IT-Lympics 2020

In de week van maandag 20 april 2020 organiseert Windesheim, samen met het Almeerse bedrijfsleven, de IT-Lympics 2020. De IT-Lympics is een sportevenement voor eerstejaars Windesheimstudenten HBO-ICT en Associate Degree Software Development. Teams van 4 studenten zullen met elkaar de strijd aangaan in diverse ICT-gerelateerde sportieve evenementen.

Tijdens het digitale openingsevent via Microsoft Teams zullen de studenten te horen krijgen in welke disciplines ze het tegen elkaar zullen opnemen. Na de warming-up zullen studenten het opnemen in onder andere:

  • het bouwen, installeren en upgraden van virtuele computers middels een simulatie
  • het programmeren (!) van een anthem (themalied) voor de IT-Lympics
  • het configureren van een telefonnienetwerk

De samenwerking met Almeerse bedrijven en de gemeente Almere staat centraal. Studenten komen op een leuke manier in contact met de IT-bedrijven die Almere rijk is. Bedrijven kunnen zich anderzijds presenteren als potentiële opdrachtgever voor één van de comakerships die studenten tijdens hun studie bij een bedrijf volgen.


De IT-Lympics worden georganiseerd door Windesheim in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere en de Gemeente Almere.

Onze partners