IT-Lympics 2019

Meedoen is winnen

#itlympics

README.TXT

Informatie over de IT-Lympics 2019

In de week van maandag 8 april 2019 organiseert Windesheim, samen met het Almeerse bedrijfsleven, de IT-Lympics 2019. De IT-Lympics is een sportevenement voor eerstejaars Windesheimstudenten HBO-ICT en Associate Degree Software Development. Teams van 4 studenten zullen met elkaar de strijd aangaan in diverse ICT-gerelateerde sportieve evenementen.

Tijdens de opening in bioscoop Kinepolis zullen de studenten te horen krijgen in welke disciplines de studenten het tegen elkaar zullen opnemen. Om de studenten goed voor te bereiden om de sportweek zal een trainer van Fit for Free een mini-bootcamp geven. Na de warming-up zullen studenten het opnemen in onder andere:

  • het bouwen en installeren en van een PC uit een berg werkende en niet-werkende computeronderdelen, op basis van een instructievideo
  • het programmeren (!) van een anthem (themalied) voor de IT-Lympics
  • ontsnappen uit de hacking escape room

De samenwerking met Almeerse bedrijven en de gemeente Almere staat centraal. Studenten komen op een leuke manier in contact met de IT-bedrijven die Almere rijk is. Bedrijven kunnen zich anderzijds presenteren als potentiële opdrachtgever voor één van de comakerships die studenten tijdens hun studie bij een bedrijf volgen.


De IT-Lympics worden georganiseerd door Windesheim in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere en de Gemeente Almere.

Onze partners